Pametna hiša predstavlja hišo prihodnosti


S pomočjo pametnih inštalacij lahko povežete in uskladite delovanje različnih sistemov v hiši


Z izrazom »pametna hiša« označujemo stanovanja in hiše, pri katerih so različni sistemi, kot so senčila, svetila, video in avdio naprave (televizije, radii, igralne konzole, zvočniki za hišni kino in ostala hi-fi oprema), alarmi, ogrevanje in mali gospodinjski aparati, povezani preko pametne inštalacije v nadrejeni sistem. Upravljanje pametnih inštalacij poteka preko krmilnikov, ki so lahko pritrjeni na steno, lahko pa jih tudi nosimo s seboj v obliki aplikacije na prenosnem računalniku, tablici ali mobilnem telefonu.


Tako lahko pametno hišo pred prihodom domov preko daljinskega upravljanja termostatov in klime segrejete ali shladite na želeno temperaturo. Glede na nastavitve na krmilniku lahko elektronske naprave dejanje izvršijo takoj, po določenem času, ob nastavljeni uri ali pa s periodičnim ponavljanjem na določen čas ali glede na vzhod/zahod sonca. Kavica iz kavnega avtomata vas lahko tako pričaka vsak dan ob isti uri, lahko pa ukaz dnevno pošljete kar iz postelje, ko se zbudite. Zelo praktično je tudi daljinsko upravljanje svetil, s katerim enostavno regulirate količino svetlobe v prostoru glede na vašo trenutno aktivnost. V pametni hiši je tudi veliko manj verjetno, da bi pozabili ugasniti luč ali prižgati alarm, saj imate nad dogajanjem pregleden in celosten nadzor. Z enim pritiskom na stikalo ob izhodu nastavite hišo na stanje, ko vas ni doma (npr. ugasnejo vse luči, razen tistih, ki gorijo tudi kadar vas ni, ogrevanjeoz. Hlajenje se naravna na določeno temperaturo,…).

 

Daljinsko upravljanje svetil

 

Avdio in video oprema kot del pametne inštalacije – hišni kino


V podjetju Bang & Olufsen smo še posebej ponosni na glasbeno opremo vrhunske izdelave in prefinjenega videza. S pomočjo naše avdio in video opreme si lahko ustvarite pravi hišni kino z izredno jasnostjo slike ter brezhibnim zvokom iz zvočnikov za hišni kino Bang & Olufsen. Vrhunski zvočniki za hišni kino vam omogočajo novo doživetje filmov, ki lahko celo presega tisto v javnih kinih. V primeru ogleda muzikala ali opere pa so kvalitetni zvočniki za hišni kino ali televizijo preprosto nepogrešljivi. Oglejte si bogato ponudbo estetsko dovršenih in brezžičnih zvočnikov za hišni kino, ki s svojim drznim, atraktivnim in modernim dizajnom na novo definirajo naše videnje zvočnikov. 

 

Pametne inštalacije za integracijo vseh naprav v pametni hiši


Projektiranje pametne inštalacije mora biti precizno in skrbno premišljeno. V podjetju Bang & Olufsen se že vrsto let ukvarjamo z izdelavo pametnih inštalacij, zato vas vabimo, da se obrnete na nas. Filozofija našega podjetja poudarja vrhunsko kvaliteto, eleganco in individualnost, te iste vrednote pa izžarevajo tudi pametne hiše, narejene po naših načrtih. Veliki večini ljudi dom predstavlja središčno točko življenja in sidrišče, od koder se želimo spočiti in zadovoljni vračati na delo in v družbo drugih ljudi. Pametne hiše so namenjene prav izboljšanju kvalitete življenja, povečanju udobja in varnosti, poenostavitvi nadzora nad objektom in prilagoditvi prostorov vašemu življenjskemu slogu ter trenutnemu počutju, ter prihranku energije.