Inteligentne inštalacije za bolj udobno in prijetno bivanje in prihranek energije

Projektiranje pametne inštalacije


Pametne oz. inteligentne inštalacije predstavljajo sistem nadzora in pregleda nad svetili, avdio in video opremo, senčili, ogrevalnimi napravami, gospodinjskimi aparati, alarmi, detektorji in drugimi elektronsko vodenimi napravami, ki je v tujini že dolgo poznan, vse bolj pa se uveljavlja tudi v Sloveniji. Inteligentne inštalacije predstavljajo rešitev, ki bo v prihodnosti zagotovo še dodatno pridobila na veljavi.


V stanovanjih in hišah imamo že sedaj različne podsisteme. Eden takšnih je npr. sistem ogrevanja, ki povezuje termostate, črpalke in peči. Z namestitvijo inteligentne inštalacije lahko te raznolike podsisteme združimo v nadrejeni sistem, ki nam omogoča enostaven pregled nad dogajanjem v stanovanju na enem samem mestu. Inteligentne inštalacije vas tako lahko obvestijo o sprožitvi alarma ali detektorja, nudijo pregled nad odprtostjo oken, ob določeni uri sprožijo zalivanje vrta ali kuhanje kave v kavnem avtomatu, segrejejo ali ohladijo stanovanje na želeno temperaturo pred vašim prihodom domov in tako dalje – možnosti so zares številne, saj se projektiranje inteligentne inštalacije v celoti prilagodi vašim željam, potrebam in življenjskemu slogu.

 

Multi-room

 

Prestižna avdio oprema v kombinaciji z visokokvalitetno video opremo


Svetovno priznano podjetje Bang & Olufsen se že več desetletij ukvarja z izdelavo vrhunske avdio in video opreme, ki jo lahko zlahka integriramo v koncept inteligentne hiše. Video oprema Bang & Olufsen vam ponuja nov pogled na kvaliteto slike, torej njeno ločljivost, prikazane barve in druge parametre. Televizije Bang & Olufsen s pripadajočim daljincem BeoRemote One in aplikacijami, prinašajo osupljivo kombinacijo slike in zvoka. Obiščite nas v našem prodajnem salonu v Ljubljani in si na lastne oči oglejte delovanje naše vrhunske video opreme. Po tej izkušnji se vam bo zagotovo težje sprijazniti s televizijskimi sprejemniki, ki nudijo povprečno sliko in slab zvok. Za popolno doživetje ob gledanju filmov ali televizijskih programov si privoščite le najboljše – video opremo Bang & Olufsen.


Ponosni smo tudi na prvovrstno avdio opremo Bang & Olufsen, ki po našem mnenju predstavlja vrhunec estetske in tehnične dovršenosti med sodobnimi tehnološkimi napravami na trgu. Vizualno izpopolnjeni brezžični zvočniki Bang & Olufsen so si že zaslužili mesto med posebnimi oblikovalskimi dosežki. Trendi za prihodnost pa kažejo v smeri razvoja t.i. multi-room sistema. Pod pojmom »multi-room« razumemo povezovanje avdio naprav v različnih prostorih (javnih in zasebnih) v enoten sistem. To pomeni, da nas lahko med hojo po stanovanju v vsakem prostoru pričaka ista skladba, lahko pa vsak zvočnik v multi-room sistemu predvaja povsem drugo glasbo. Upravljanje celotnega sistema izajate preprosto z dotikom zvočnika, ali pa poteka preko enostavne in pregledne aplikacije, ki jo lahko namestite na mobilni telefon, tablico ali računalnik. Multi-room je odlična rešitev za vse, ki ljubijo glasbo in jo želijo kar najbolj integrirati v svoj vsakdan. Nad rešitvijo se navdušujejo tudi lastniki gostinskih lokalov, poslovnih prostorov, trgovinskih centrov, hotelov in drugih javnih prostorov, kjer je izbor primernega glasbenega ozadja izrednega pomena. Za dodatne informacije o sistemu multi-room nas kontaktirajte preko elektronske pošte, telefona ali osebno v prodajnem salonu.