Inteligentna hiša predstavlja idealno rešitev za sodobno generacijo

Pametne inštalacije ElectraIntel in njihovo upravljanje

V sodobnih domovih imamo veliko različnih podsistemov. Sem prištevamo ogrevanje in hlajenje, senčila, alarme in video nadzorne sisteme, detektorje, avdio in video opremo, svetila, gospodinjske aparate, prezračevanje in podobne sisteme. Za boljši pregled in aktiven nadzor nad dogajanjem je smotrno vse podsisteme združiti v en sam nadrejeni sistem, t.i. pametne inštalacije. Vse naprave, ki so vključene v sistem pametnih inštalacij, je mogoče nadzirati preko enega ali več krmilnikov. Le-ti so lahko pritrjeni na steni, lahko pa jih tudi namestimo kot aplikacije na mobilne telefone, tablice in računalnike ter na ta način nadziramo inteligentno hišo iz več prostorov ali celo takrat, ko nas ni doma.

 

Inteligentna hiša nam nudi veliko uporabnih funkcij, ki olajšajo vsakdanja opravila in bivanje v njej, hkrati pa skrbijo za manjšo porabo energije. Tako vas bo inteligentna hiša obveščala o dogajanju v prostorih, medtem ko boste na dopustu, za vas bo zalila rože ob točno določeni uri, s simulacijo prisotnosti bo odgnala nepridiprave, opozorila vas bo na prižgane luči in odprta okna v stanovanju, zatemnitev senčil in svetlost svetil bo prilagodila trenutni količini dnevne svetlobe, prebudila vas bo s svežo kuhano kavo iz kavnega avtomata, temperaturo v stanovanju bo prilagodila vašim željam še pred vašim prihodom domov, po prostorih v stanovanju pa bo predvajala vašo najljubšo glasbo. Inteligentna hiša spremeni navaden objekt v povsem individualno prilagojen dom, ki podpira vaš življenjski slog, aktivnosti, želje in potrebe. Z uporabo pametnih inštalacij Electra Intel postane dom varen, udoben, pregleden, moderen in tehnološko dovršen, poleg tega pa vam poenoten nadzorni sistem omogoča tudi večje prihranke pri izdatkih za energente.


Raznovrstna občutljiva tipala in detektorji namreč spremljajo različne zunanje dejavnike, kot so količina sončne svetlobe, stanje oken (odprto/zaprto), temperatura in vaša prisotnost v stanovanju, in na podlagi teh prilagajajo moč ogrevanja in hlajenja. Na ta način inteligentna hiša avtomatsko poskrbi za varčevanje z električno energijo, lahko pa za regulacijo porabe elektrike poskrbite tudi samostojno, pametne inštalacije Electra Intel pa vas bodo zgolj obvestile o najbolj potratnih električnih napravah.

 

Inteligentna hiša

 

Vrhunska avdio video oprema Bang & Olufsen

V priznanem podjetju Bang & Olufsen se že več desetletij ukvarjamo z izdelavo prvovrstnih avdio in video naprav, ki niso samo v koraku s časom, temveč tudi narekujejo trende na področju dizajna, tehničnih lastnosti in standardov kvalitete avdio in video opreme. Nudimo vam visokokvalitetne brezžične zvočnike, televizije, zvočnike za hišni kino, radie in avtomobilske radie, slušalke in druge avdio ter video naprave, ki jih zlahka integrirate v pametne inštalacije znotraj vaše inteligentne hiše.